Foto: Kioni Papadopoulos

VLM schrapt bijna alle lijnvluchten uit Antwerpen

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines, zal in de toekomst enkel nog lijnvluchten naar Londen en Zürich aanbieden vanuit Antwerpen. Moederbedrijf SHS wil zich namelijk meer richten op chartervluchten.

De VLM-verbindingen vanuit Antwerpen naar Aberdeen, Birmingham, Keulen-Bonn, Maribor, München en Rostock worden in de komende weken stopgezet, klinkt het in een persbericht. De routes naar Aberdeen, Keulen-Bonn en Rostock waren pas sinds begin dit jaar in gebruik.

‘Het gaat vooral over zakenvluchten en het aantal boekingen in september en daarna was zeer beperkt’, zegt woordvoerder Yves Panneels. De eerder aangekondigde nieuwe verbinding naar Manchester wordt uitgesteld.

De beslissing komt er na een interne evaluatie. ‘De vraag naar chartervluchten is groot maar aan die vraag kon door de lijnvluchten niet worden voldaan’, zegt Panneels. VLM zal alvast één toestel met vaste bemanning inzetten voor luchtvervoer op maat, in samenwerking met maatschappij The Aviation Factory.

‘Tezelfdertijd zal er ook een vlootreductie worden doorgevoerd’, zegt de pas aangestelde VLM-CEO Johan Maertens. Dat e huidige Fokker 50-toestellen verdwijnen was al langer duidelijk. Nu komen er dus minder vervangingstoestellen in de plaats. Met hoeveel vliegtuigen de vloot zal krimpen, is niet duidelijk.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden