Vrachtwagen rijdt in op file aan stoplicht: vier familieleden omgekomen

Bij een ongeval op de N49 in Maldegem, waarbij twee vrachtwagens en vijf personenwagens betrokken waren, zijn dinsdagmiddag vier mensen - twee volwassenen en twee kinderen van 3 jaar uit dezelfde familie - om het leven gekomen.

Een vrachtwagen reed in Adegem, deelgemeente van Maldegem, rond 11 uur in op de file aan een stoplicht. Bij het ongeval waren nog een andere vrachtwagen en vijf personenwagens betrokken.

Vier inzittenden van dezelfde familie kwamen om het leven, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Het gaat om een 37-jarige vrouw uit Kaprijke, haar 60-jarige moeder uit Assenede, haar 3-jarig zoontje en een eveneens 3-jarig nichtje uit Eeklo. Er werden negen mensen naar het ziekenhuis gebracht: twee van hen zijn lichtgewond, zeven waren in shock.

Vrachtwagenchauffeur gearresteerd

De vrachtwagenbestuurder, een 27-jarige man uit Lokeren, bleef ongedeerd. Hij legde een negatieve ademtest af en testte ook negatief op drugs. Het parket trok zijn rijbewijs in voor vijftien dagen, de man werd ook van zijn vrijheid beroofd.

Het parket kwam voor verder onderzoek ter plaatse met een verkeersdeskundige.

Maatregelen

Burgemeester Marleen Van den Bussche van Maldegem wil snel overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer om de N49 om te vormen tot autosnelweg, zodat de kruispunten verdwijnen. 'De meeste ongevallen gebeuren aan die stoplichten en die moeten dus zo snel mogelijk weg', aldus Van den Bussche aan de VRT.