Foto: Pixar

De 4 beste films van de week

Denen zijn goed in drie dingen: blokjes, hun eigen taal uitspreken en straffe films. Wat betreft dat laatste: ‘The Guilty’ is een gebalde politiefilm zoals je die nog nooit hebt gezien.
1

Sweet country

Australische western.


Een man op de vlucht voor de gebroken arm der wet: ‘Sweet country’ is een prachtige western over het onrecht dat Aboriginals wordt aangedaan in de uitgestrekte outback van Australië. Regisseur Warwick Thornton is van opleiding chef fotografie en dat is eraan te zien: de eindeloze landschappen, maar ook de mensen komen prachtig in beeld. Zo droog is de zoutvlakte dat je er dorst van krijgt.

naar de recensie >
een interview met regisseur Warwick Thornton >

 

 

2

Hereditary

Nergens akeliger dan thuis.


Creepy kind: check. Spirituele séances: check. Familiedrama: dubbelcheck. En toch slaagt ‘Hereditary’ erin om een nieuwe twist te geven aan het horrorgenre die nog lang na je bezoek aan de cinema door je hoofd blijft spoken.

naar de recensie >

 

 

3

Incredibles 2

Familie superhelden.


Veertien jaar was er nodig eer de familie Incredible wou terugkeren voor nieuwe avonturen. Recensent Ruben Aerts zag hoe animatiestudio Pixar erin slaagt ‘om haar liefde voor animatie aanstekelijk en oprecht te houden’

naar de recensie >

 

 

4

The guilty

Hallo politie.


Een kleine anderhalfuur breng je door met Asger, een geschorste politie-agent die telefoontjes moet opnemen in de alarmcentrale. Zonder muziek en zonder dat ene kantoor te verlaten. En toch is ‘The guilty’ een spannende film die niet alleen op het gemoed, maar ook op het hoofd inwerkt. Want wanneer een vrouw inbelt terwijl ze ontvoerd wordt, geraakt de agent persoonlijk betrokken.

naar de recensie >