Foto: EPA

Wes Anderson krijgt vrij spel in het museum

Wes Anderson doet niets liever dan een eigen wereld verzinnen, waar het altijd mooier, spannender en charmanter is dan in de realiteit. De Amerikaanse regisseur zal nu ook voor het eerst een tentoonstelling samenstellen voor het Weense Kunsthistorisches Museum.

Het Kunsthistorisches Museum pakt dit najaar uit met een tentoonstelling die wordt gecureerd door regisseur Wes Anderson (bekend van Moonrise kingdom, The royal Tenenbaums en The grand Budapest hotel) en zijn partner Juman Malouf, illustratrice en kostuumontwerpster.

‘Het wordt iets wat we nog nooit eerder hebben gedaan’, aldus curator Jasper Shapr in de videoboodschap die de tentoonstelling The spitzmaus mummy in a coffin and other treasures aankondigt.

Het duo krijgt toegang tot de volledige collecties van het museum met meer dan vier miljoen objecten, inclusief Griekse en Romeinse artefacten, schilderijen van de oude meesters, Egyptische mummies en historische muziekinstrumenten. Voor Anderson en Malouf is het de eerste keer dat ze aantreden als gastcuratoren.

De tentoonstelling opent op 6 november en loopt tot 28 april. U kunt nu al uw ticket reserveren. Daarna zal de tentoonstelling doorreizen naar het Fondazione Prada in Milaan. Die locatie is niet onbekend voor fans van Anderson, want hij mocht er het café inrichten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden