Foto: AFP

‘Novitsjok-slachtoffers besmet via flesje’

Het koppel dat in de Britse stad Amesbury onwel raakte, werd wel degelijk besmet met novitsjok. Het gif werd aangetroffen in een flesje.

Hulpdiensten troffen zaterdagavond Charlie Rowley en Dawn Sturgess - beiden in de veertig - bewusteloos aan op een adres in Amesbury, ruim 10 kilometer ten noorden van Salisbury. Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat de twee een overdosis heroïne of crack hadden genomen. Maar al snel werd duidelijk dat ze vergiftigd waren.

De Metropolitan Police, die bevoegd is voor het antiterreuronderzoek naar het incident, laat vrijdagavond weten dat novitsjok werd aangetroffen in een flesje in de woning van Charlie Rowley, die nog steeds in een ernstige toestand in het ziekenhuis ligt. Zijn partner Dawn Sturgess raakte eveneens besmet, en overleed zondagavond in het ziekenhuis.

‘Verdere wetenschappelijke tests zullen worden uitgevoerd om uit te maken of het gif afkomstig is van dezelfde partij als het het gif dat Sergej en Ioelia Skripal besmette in maart’, aldus de politie.

Bron: BELGA
In het nieuws