Foto: AFP

Staking Ierse piloten Ryanair gaat door na afspringen last-minute onderhandelingen

De gesprekken van woensdagnamiddag tussen de directie van Ryanair en de Ierse pilotenvakbond Forsa zijn op niets uitgedraaid. Dat meldt de budgetvlieger woensdag via Twitter. 27 procent van de in Ierland gebaseerde piloten zal donderdag allicht niet aan het werk gaan.

Een overgrote meerderheid van de Ierse piloten van luchtvaartmaatschappij Ryanair (94 tegen 1) besliste begin deze maand om actie te voeren. Ze zijn het onder meer niet eens met de manier waarop piloten over de Europese bases verdeeld worden. Op donderdag 12 juli zouden 30 van de 290 vluchten van en naar Ierse luchthavens geschrapt worden.

En die staking gaat gewoon door. Last-minute gesprekken tussen de vakbonden en de directie sprongen woensdag af zonder resultaat.

Geen bericht? Naar de luchthaven!

‘Dankzij de inspanningen van de meerderheid van de Ierse piloten verwacht Ryanair beperkte hinder morgen, afgezien van de 30 Ierland-VK vluchten die gisteren al werden geannuleerd ’, luidde het woensdagavond in een mededeling via Twitter. ‘Alle klanten die voor donderdag 12 juli een vlucht hebben geboekt naar of van Ierland en die geen e-mail of tekstbericht ontvingen, begeven zich best naar hun vertrekluchthaven zoals voorzien.’

Ook Forsa-woordvoerder Niall Shanahan bevestigt volgens het agentschap Bloomberg het afspringen van de onderhandelingen. Hij heeft het over ‘een zeer kleine vooruitgang’.

De staking zal allicht ook in ons land te voelen zijn, maar op 25 en 26 juli is België pas volwaardig aan de beurt. Dan staakt het Belgische cabinepersoneel. Als het van de vakbond ons land aan de beurt, stijgt dan geen enkel vliegtuig op, maar de effectieve impact is nog niet duidelijk.

Bron: BELGA