Foto: jvi

Lijst Burgemeester gooit alle kaarten op tafel

De Lijst Burgemeester van Irina De Knop is de eerste partij in Lennik die haar volledige lijst bekend maakt.

Uittredend burgemeester Irina De Knop trekt de lijst en gaat dus opnieuw volop voor de sjerp. Op twee staat huidig schepen van Openbare Werken en Onderwijs Johan Limbourg. Karen De Waele, lid van het vast bureau in het OCMW, volgt op drie en op vier staat Koenraad Ameys, voorzitter van de gemeenteraad.

Na de vaste waarden werd in de top tien ook voor enkele nieuwe kandidaten waaronder Jo Massaer, Annabelle Ameys en Karel De Meuter. Vaste waarden en uittredende mandatarissen Marie-Thérèse Van Der Velde en Elza Leuckx zijn ook opnieuw kandidaat, samen met bestuursleden Chris De Moyter en Jean De Dobbeleer.

Verder is Jean Van Droogenbroeck wellicht de meest opvallende naam op de lijst. Hij was ooit nog mede-oprichter van Lenniks Front, beter bekend als LEF. De partij kwam in 2012 op bij de verkiezingen maar haalde geen enkele zetel. Andere nieuwkomers zijn Edith Leen, Mia Heremans-Lambrecht, Eddy Chrispeels, Freddy Van Malderen, Isabelle Duerinckx, Kaat Deryck, Linda Vandenhove en Jeroen Bettens. Voorzitter Marc Mahieu duwt de lijst. Thomas Taks, die begin dit jaar ook werd aangekondigd, haakte intussen af.

Mooie mix

Irina De Knop is bijzonder tevreden over ‘haar’ lijst. “We zijn erin geslaagd een mooie mix te maken van jong en oud, van man en vrouw, en van mensen afkomstig uit de verschillende deelgemeenten”, zegt ze. “Lijst Burgemeester wil duidelijk het engagement van de vorige jaren verderzetten en zal verder investeren in een top-dienstverlening, veilige wegen en fietspaden én in veiligheid van onze inwoners. Verder wil ze nog meer steun verlenen aan de groeiende en bloeiende verenigingen en hun jeugdwerking. "

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden