Foto: REUTERS

Louis Vuitton laat prijzen zakken in China

Handtassen en kleding van Louis Vuitton zijn in China een stuk goedkoper geworden. Omdat de overheid de importbelastingen op luxegoederen sterk heeft verlaagd, kan het Franse modehuis zijn prijzen laten zakken.

Chinese toeristen bezoeken graag luxewinkels in Parijs, Antwerpen en Londen tijdens hun vakantie. Dat is niet zonder reden. Wanneer ze in hun thuisland handtassen of kleding willen kopen van de Europese modehuizen, liggen de prijzen een stuk hoger door importtaksen.

In 2011 waren luxe-items overzee tot 68 procent goedkoper dan wanneer je ze in China kocht. Door inspanningen van de overheid was dat in 2017 al teruggedreven tot een prijsverschil van gemiddeld zestien procent, maar sinds 1 juli heeft de overheid de importtaksen nog meer verlaagd voor 1.500 consumentengoederen, zoals cosmetica en kleding, in een poging om het resterende verschil weg te werken.

Een actie die wordt toegejuicht door het Franse modehuis Louis Vuitton. Het Franse luxebedrijf LVMH, eigenaar van modehuis Louis Vuitton, heeft besloten om de verlaging meteen door te rekenen aan hun klanten. De handtassen, kleding en accessoires zijn daardoor drie tot vijf procent goedkoper geworden.

‘We hebben besloten om de prijzen van een groot aantal producten te verlagen om de inspanningen van de overheid te steunen in het verlagen van prijzen voor luxegoederen’, liet het Franse modehuis optekenen in de Chinese krant Jing Daily. Naar alle verwachting zullen ook andere modehuizen hun prijzen aanpassen in de nabije toekomst.

In het nieuws