Foto: rr

De 6 beste films van de week

Nog voor Eden Hazard de wereldbeker in de lucht steekt, moet u naar ‘2001: a space odyssey’. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

2001: A space odyssey

Romantische musicalkomedie tussen mens en boordcomputer.


Voor u met kasseien gooit en ‘Leuven Vlaams!’ roept: dit is wel degelijk 2018 en niet 1968. En toch is dit nog altijd de beste film die u dit jaar op het grote scherm zal kunnen zien.

Waarom iedereen (opnieuw) naar ‘2001: a space odyssey’ moet >

 

 

2

Hereditary

Nergens akeliger dan thuis.


Creepy kind: check. Spirituele séances: check. Familiedrama: dubbelcheck. En toch slaagt ‘Hereditary’ erin om een nieuwe twist te geven aan het horrorgenre die nog lang na je bezoek aan de cinema door je hoofd blijft spoken.

naar de recensie >

 

 

3

Incredibles 2

Familie superhelden.


Veertien jaar was er nodig eer de familie Incredible wou terugkeren voor nieuwe avonturen. Recensent Ruben Aerts zag hoe animatiestudio Pixar erin slaagt ‘om haar liefde voor animatie aanstekelijk en oprecht te houden’

naar de recensie >

 

 

4

Love, Simon

Verliefdheid is verliefdheid.


Daarvoor moest het dan 2018 worden: de eerste romantische tienerkomedie over een jongen die op jongens valt. En daar maakt de film niet eens een issue van. Recensent Orlando Verde zag ‘een eerlijke combinatie van romantische komedie, maatschappelijk geëngageerd tienerdrama en coming of age’. En het is nog geestig ook.

naar de recensie >

 

 

5

A prayer before dawn

Overleven in een Thaise gevangenis.


Hyperrealistisch en brutaal als een straatvechter: deze film over een Brit in een beruchte Thaise gevangenis is waargebeurd, snoeihard maar nooit gratuit. Recensent Ruben Aerts is vol bewondering voor de jonge acteur ‘die met een mix van doodsangst en verbetenheid in de ogen deze bitse vechtjas op imposante wijze neerzet’. Een uppercut.

naar de recensie >

 

 

6

Beast

Ontembaar.


Er gebeuren rare dingen op het eiland Jersey. Dat heeft alles te maken met de eigenzinnige Moll en een mysterieuze stroper met een Franse achternaam. Een misdaadverhaal vol giftige gevoelens: ‘Beast’ is een film die zich niet zomaar laat voorspellen.

naar de recensie >