Brusselse penismuur verdwenen: 'Niet getreurd, we hebben genoeg foto's'

Na bijna twee jaar neemt de gemeente Sint-Gillis afscheid van zijn ‘penismuur’. Bruzz meldt woensdag dat de muurschildering werd overschilderd.

De Brusselse wandeling met expliciete muurschilderingen kan weer een beetje worden ingekort. De tekening van een gigantische penis op een gebouw aan de Bareel in Sint-Gillis werd na bijna twee jaar overschilderd met witte verf, zo signaleerde Bruzz.

Toen de tekening voor het eerst werd opgemerkt, wilde de gemeente die zo snel mogelijk laten weghalen, onder meer omdat het pand recht tegenover het Institut Des Filles De Marie ligt. Maar na protest van bewoners en beleidsmakers werd beslist om de tekening te laten staan.

Burgemeester Charles Picqué (PS) bevestigt aan Bruzz dat maar een persoon opdracht kan hebben gegeven voor het overschilderen ‘en dat is de eigenaar van het pand’. ‘Maar niet getreurd, we hebben genoeg mooie foto’s van de penismuur’, sust hij.

Het is overigens nog steeds niet bekend wie achter het werk zat. Velen wijzen naar de Brusselse straatkunstenaar Bonom, die de hoofdstad eerder enkele expliciete tekeningen schonk.