Vijf verrassende events voor jouw zomeragenda

Een lekker hapje, een fris biertje en een streepje sfeermuziek: drie essentiële elementen voor een geslaagde zomer. Welke culturele hoogstandjes en fenomenale foodtruckfestivals je dit seizoen niet mag missen, geven we je hier mee.
Dossier aangeboden door Cristal Alken.

Flying Pig
Ken je dit evenement nog niet? Dan is het hoog tijd voor je eerste kennismaking met Flying Pig. Concept? Na een drukke werkdag tot rust komen op de perfecte zomersetting. Een combinatie van een verfrissend aperitiefdrankje met foodtrucks die je smaakpapillen bekoren, feeërieke decors en artiesten die voor dat extra tikkeltje sfeer zorgen. Festival Flying Pig landt deze zomer in Antwerpen, Ekeren, Brasschaat, Kontich, Kapellen en Edegem.

Tot en met vrijdag 28 september 2018
Meer informatie: www.flyingpig.be

Sfinks
Beslis je last minute om naar een festival te gaan of kijk je al maandenlang uit naar dat ene evenement? Sfinks Festival is er voor iedereen en bovenal: helemaal gratis. Je beleeft er een unieke vierdaagse met een programma geschikt voor jong en oud: van het ‘Kidz Dorp’ tot een uitgebreide dj-programmatie. Dit jaar reken je op Faisal, Julian Marley, Oumou Sangaré, Charly Black, Doctor Prats, Papa Mojito en voor de kleintjes is er Kaatje. Voor de liefhebbers van de nacht is er een camping voorzien waar je gezellig kunt barbecueën en ’s ochtends op een vers ontbijt kunt rekenen.

Van donderdag 26 juli 2018 tot en met zondag 29 juli 2018    
Meer informatie: www.sfinks.be

Dranouter
Dit meer dan veertig jaar oude festival brengt je naar het gelijknamige West-Vlaamse dorp voor een driedaagse vol folkmuziek. Traditioneel gezien telt Dranouter slechts twee dagen, maar dit jaar wordt er op vrijdag 2 augustus een extra dag voorzien voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Die extra dag kreeg de naam ‘Grondtonen Dranouter’ en strikte onder meer artiesten zoals Le Vent Du Nord, De Temps Antan, Wör en Trio Dhoore. Een combinatie van woord, muziek, video en hedendaagse dans nemen ons een eeuw terug mee in de tijd.

Van vrijdag 3 augustus 2018 tot en met zondag 6 augustus 2018
Meer informatie: www.festivaldranouter.be

Openluchttheater Rivierenhof
Naar jaarlijkse gewoonte krijgt het provinciaal groendomein Rivierenhof ’s zomers een nieuwe dimensie. Met meer dan veertig concerten geniet je er van een zomerbries terwijl je een spectaculair liveconcert bijwoont. Met een fris drankje in de hand en de wind in je haren beleef je er onvergetelijke zomeravonden. Van rock, roots & blues tot jazz, folk, pop, reggae, hip hop en wereldmuziek: je vindt ongetwijfeld je ding op de concertagenda. Er zijn zelf gratis concerten waar je na een prachtige parkwandeling even kunt uitblazen. 

Tot en met zaterdag 8 september 2018
Meer informatie: www.oltrivierenhof.be

HAP Foodtruckfestival
Ben jij iemand die op restaurant vaak met keuzestress kampt? Dan is HAP Foodtruckfestival een evenement dat op jouw lijf geschreven staat. Tientallen foodtrucks bereiden er heerlijke streetfoodgerechten,  tussendoor geniet je van akoestische muziek en talent van straatmuzikanten, maar ook dansvoorstellingen en straattheater prikkelen al je zintuigen. Genieten, praten, kuieren en spelen voor je kroost: een betere plek om je zwoele namiddag door te brengen is er niet. HAP Foodtruckfestival landt deze zomer in tal van Vlaamse steden, waaronder Ninove, Tienen en Middelkerke.

Tot en met vrijdag 13 juli 2018
Meer informatie: www.hapfestival.be
Voor meer evenementen, houd je best hun Facebookpagina in de gaten

 

Wat is de rode draad tussen al deze verschillende culturele hoogstandjes? Wel, dat er een heerlijk pintje mee gepaard gaat.
Laat je deze zomer verfrissen door de Limburgse biertrots Cristal.

In het nieuws
Niet te missen