Foto: rr

De beste 7 films van de week

Er is een noodnummer geopend voor mensen die een trauma oplopen bij het zien van de horrorfilm ‘Hereditary’. Zij worden vriendelijk verzocht hun kinderen mee te nemen naar ‘Incredibles 2’. Om het met een Chinese animatiefilm te zeggen: ‘Have a nice day’. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Hereditary

Nergens akeliger dan thuis.


Creepy kind: check. Spirituele séances: check. Familiedrama: dubbelcheck. En toch slaagt ‘Hereditary’ erin om een nieuwe twist te geven aan het horrorgenre die nog lang na je bezoek aan de cinema door je hoofd blijft spoken.

naar de recensie >

 

 

2

Disobedience

Verboden liefde in orthodoxe middens.


Rachel Weisz speelt een fotografe die na de dood van haar vader terugkeert naar haar orthodox Joodse buurt, waar ze de banden aanhaalt met haar liefde van weleer (Rachel McAdams). Oude vetes en vuren flakkeren op in dit intieme drama.

naar de recensie >

 

 

3

Incredibles 2

Familie superhelden.


Veertien jaar was er nodig eer de familie Incredible wou terugkeren voor nieuwe avonturen. Recensent Ruben Aerts zag hoe animatiestudio Pixar erin slaagt ‘om haar liefde voor animatie aanstekelijk en oprecht te houden’

naar de recensie >

 

 

4

Have a nice day

Chinese gangsterfilm in topanimatie.


Vorig jaar verbood de Chinese overheid om deze nochtans erg knappe animatiefilm te tonen op het grote festival voor animatiefilms van Annecy in Frankrijk. Geen wonder: de gangsterprent schetst een weinig flatterend beeld van een land in de greep van materialisme en corruptie. En het ergst van al: het ziet er nog goed uit ook. Fans van edgy animatie weten waarheen.

naar de recensie >

 

 

5

Love, Simon

Verliefdheid is verliefdheid.


Daarvoor moest het dan 2018 worden: de eerste romantische tienerkomedie over een jongen die op jongens valt. En daar maakt de film niet eens een issue van. Recensent Orlando Verde zag ‘een eerlijke combinatie van romantische komedie, maatschappelijk geëngageerd tienerdrama en coming of age’. En het is nog geestig ook.

naar de recensie >

 

 

6

A prayer before dawn

Overleven in een Thaise gevangenis.


Hyperrealistisch en brutaal als een straatvechter: deze film over een Brit in een beruchte Thaise gevangenis is waargebeurd, snoeihard maar nooit gratuit. Recensent Ruben Aerts is vol bewondering voor de jonge acteur ‘die met een mix van doodsangst en verbetenheid in de ogen deze bitse vechtjas op imposante wijze neerzet’. Een uppercut.

naar de recensie >

 

 

7

Beast

Ontembaar.


Er gebeuren rare dingen op het eiland Jersey. Dat heeft alles te maken met de eigenzinnige Moll en een mysterieuze stroper met een Franse achternaam. Een misdaadverhaal vol giftige gevoelens: ‘Beast’ is een film die zich niet zomaar laat voorspellen.

naar de recensie >