Foto: Photo News

Zaak over nationaliteitsafname Belkacem uitgesteld

Het hof van beroep in Antwerpen heeft de zaak over de nationaliteitsafname van Fouad Belkacem dinsdag uitgesteld naar 25 september, omdat hij door een staking in de gevangenis van Hasselt en/of bij het veiligheidspersoneel niet werd overgebracht naar Antwerpen.

Belkacem wilde zijn proces absoluut bijwonen, waardoor zijn advocate op een uitstel had aangedrongen. Het parket-generaal stond erop om de zaak te behandelen, maar aangezien er voor Belkacem veel op het spel staat, stond het hof van beroep toch een uitstel toe zodat hij in persoon aanwezig kan zijn.

Belkacem werd in januari 2016 veroordeeld tot twaalf jaar cel en 30.000 euro boete als leider van de terroristische groepering Sharia4Belgium. Daarna werd de procedure gestart om hem zijn Belgische nationaliteit te ontnemen. Volgens het Antwerpse parket-generaal vormt hij een permanente bedreiging voor de openbare veiligheid en is hij ernstig tekortgeschoten in zijn verplichtingen als Belgische burger.

Belkacem, die ook nog de Marokkaanse nationaliteit heeft, wil zijn Belgische nationaliteit behouden. Hij heeft geen enkele band met Marokko en wil hier bij zijn gezin blijven.

Bron: BELGA

De podcasts van De Standaard