Antwerpse Ring vrijgemaakt maar nog steeds file

Op de Antwerpse Ring richting Nederland was ter hoogte van Antwerpen-Zuid brandstof op de weg terechtgekomen. De weg is vrijgemaakt maar de hinder blijft groot. De Liefkenshoektunnel zal tolvrij zijn tot 9 uur 30.

Een vrachtwagen raakte vrijdagochtend een stuk ijzer dat op de weg was terechtgekomen. De brandstoftank van het voertuig raakte daarbij geraakt waardoor er olie op het wegdek belandde. De vrachtwagenbestuurder kon zijn lekkend voertuig 500 meter verder aan de kant zetten, niet ver van de oprit Berchem richting Nederland.

De brandweer was snel ter plaatse, maar drie rijstroken waren om 5 uur 30 versperd en ook de oprit Berchem was voorlopig afgesloten. De hulpdiensten waren massaal ter plaatse om het wegdek schoon te spuiten. Om 8 uur 30 werd de weg vrijgemaakt, maar de Liefkenshoektunnel blijft tolvrij tot 9 uur 30 om de verkeershinder op te lossen.

Er stond al snel een file op de Ring richting Nederland en ook op de E17 en E19 richting Antwerpen is het aanschuiven. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt.

Niet te missen