Foto: Photo News

Na de trein ook nog De Lijn? Vakbondsoverleg zorgt voor hinder

Het is onduidelijk hoeveel bussen van De Lijn volgende week zullen rijden. De socialistische en liberale vakbond van de vervoersmaatschappij roepen hun leden bij elkaar voor informatiesessies, maar doen dit elke dag in een andere provincie. Daardoor kan de hinder een week lang aanslepen.

De vakbonden ACOD en ACLVB willen hun leden inlichten over de nieuwe cao, die de directie met ACV afsloot. De hinder kan dinsdag mogelijk beginnen op het net van De Lijn in de provincie Antwerpen. Woensdag is Limburg aan de beurt, donderdag West-Vlaanderen, en vrijdag Oost-Vlaanderen. Omdat de chauffeurs hun dienst tijdens de dag onderbreken, kan er zowel in de voor-als namiddag hinder zijn.

De chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers gaan wel aan de slag.

Het akkoord werd enkele weken geleden enkel met ACV gesloten, en gaat over de reorganisatie bij De Lijn. De andere vakbonden, ACOD en ACLVB zaten niet aan tafel en gaan hun leden nu elke dag in een andere provincie op de hoogte stellen. Of de chauffeurs in kwestie na de infosessie weer aan de slag gaan, is niet duidelijk, aldus De Lijn.

De Lijn betreurt dat de chauffeurs het werk onderbreken tijdens de examens, ‘wanneer heel wat jongeren hun tijd broodnodig hebben’. ‘Bovendien maakt deze actievorm tijdens de dienstverlening het bijzonder moeilijk om reizigers te informeren over de situatie op het terrein.’

Bron: BELGA
In het nieuws
Niet te missen