Foto: belga

Bondscoach Costa Rica: ‘Die nummer 10 van België deed ons echt pijn. Ik weet niet hoe hij heet.’

Oscar Ramirez, de trainer van Costa Rica, heeft zich na de oefenmatch tegen de Belgen belachelijk gemaakt door te zeggen dat hij Eden Hazard niet kende.

Ramirez veroorzaakte een gênant moment toen hij tijdens een persconferentie een vraag beantwoordde over de nederlaag van Costa Rica tegen de Rode Duivels. ‘Het was heel moeilijk om tegen België te spelen’, zei Ramirez. ‘Vooral die nummer 10 deed ons echt pijn. Ik weet niet hoe hij heet.’

Dat een bondscoach van een WK-ganger nog nooit gehoord heeft van Eden Hazard is, viel niet in goede aarde bij de aanwezige pers, die onmiddellijk berichtte over het gebrek aan voetbalkennis van de coach.

Eden Hazard behoort tot de populairste voetballers ter wereld. Hij speelt al jaren in de Engelse Premier League, een competitie die over de hele wereld gevolgd wordt en waar hij ook al verkozen werd tot Speler van het Jaar. Tijdens de match tegen Costa Rica nam Hazard de leiding en bracht de Rode Duivels mee naar een klinkende overwinning. 'Hij was de Eden Hazard die we op het EK 2016 tegen Hongarije zagen schitteren. De aanvoerder was overal', besloot Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden