Foto: ggm

Van Eetvelt krijgt topfunctie bij VDAB

Febelfin-topman Karel Van Eetvelt wordt op 1 juli voorzitter van de Vlaamse arbeidsdienst VDAB. Zijn benoeming is goedgekeurd door de Vlaamse regering. Hij blijft daarnaast zijn functie bij Febelfin uitoefenen.

Van Eetvelt wordt er de opvolger van Jef Roos, die op 75-jarige leeftijd om gezondheidsredenen is opgestapt. In de raad van bestuur van de VDAB zijn zowel werkgevers als vakbonden vertegenwoordigd. Van Eetvelt zetelt momenteel echter nog niet in die raad van bestuur.

Met de benoeming maakt Van Eetvelt zijn terugkeer in het directe overleg tussen de sociale partners. Hij was jarenlang voorzitter van de zelfstandigenorganisatie Unizo, waardoor hij deel uitmaakte van de Groep van Tien. Vorig jaar stapte hij vrij onverwacht over naar Febelfin, de organisatie van de financiële sector in ons land.

Volgens minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) kent Van Eetvelt de VDAB, de Vlaamse en federale arbeidswetgeving en het sociaal overleg als zijn broekzak, en is hij de geknipte man voor het voorzitterschap. 'Ik ken Karel als iemand die in staat is om conflicterende meningen samen te smelten tot een werkbaar geheel, waarbij hij de strategische doelstellingen en het menselijke aspect niet uit het oog verliest. '

Vergoeding

De krant De Tijd, die vanmorgen al over de benoeming schreef, meldt dat de post goed is voor een jaarloon van 5.000 euro, en een bijkomende vergoeding van 500 euro per vergadering.

In het nieuws