Zware brand in Londens luxehotel onder controle

De zware brand die woensdag woedde in het vijfsterrenhotel Mandarin Oriental in Knightsbridge, in het westen van Londen, is onder controle. Al zal het nablussen vermoedelijk nog de hele nacht duren. Er vielen geen gewonden.

Bijna honderdtwintig brandweerlieden en twintig brandweerwagens bestreden woensdagmiddag het vuur in William Street, nabij Hyde Park. In nagenoeg de hele Britse hoofdstad was zwarte rook te zien. Iedereen kon het gebouw ongedeerd verlaten. Onder hen ook zanger Robbie Williams.

'Het vuur is begonnen op de vijfde verdieping, aan de binnenzijde van het hotel', zegt een woordvoerder van de Londense brandweer woensdagavond aan de Britse krant The Guardian. 'Van daaruit verspreidde het vuur zich naar minstens een bovengelegen verdieping. Onze brandweerploegen hebben heel hard gewerkt om het zo snel mogelijk te doven.'

Het Mandarin Oriental telt twaalf verdiepingen en omvat ook luxerestaurants. Het hotel is opgetrokken in Edwardiaanse stijl en ging in 1902 open als het Hyde Park Hotel.

Bron: BELGA, THE GUARDIAN, THE INDEPENDENT