Foto: REUTERS

De Backer: ‘Europees Parlement moet Zuckerberg doen zweten’

Facebook-ceo Mark Zuckerberg moet het in het Europees Parlement zwaarder te verduren krijgen dan tijdens zijn eerdere hoorzitting in het Amerikaanse Congres. ‘Zuckerberg zal zweten’, zegt staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD), die zelf ook een vragenlijst doorspeelde aan Facebook.

Zuckerberg zal vanavond in een bijeenkomst van het Europees Parlementslid vragen beantwoorden. Hij deed dat al in het Amerikaanse Congres, maar veel heeft dat niet opgeleverd, moet De Backer erkennen. ‘Het niveau van de parlementsleden tijdens de hearing van Zuckerberg in het Amerikaanse Congres was beschamend laag.’

Hij hoopt dat er nu wel harde garanties komen dat een nieuw privacyschandaal niet meer mogelijk is. ‘Het vertrouwen in Facebook is geschonden door het Cambridge Analytica-schandaal. De Facebookgebruiker in Europa verdient een uitleg van de Facebooktopman.’

In een lijst vragen die hij rechtstreeks aan Facebook bezorgde, wil De Backer meer uitleg over waarom Cambridge Analytica niet meteen na het vaststellen van de fraude werd verbannen.

Daarnaast heeft hij ook nog een reeks vragen over hoe Facebook mensen die niet op het netwerk zijn ingelogd toch opvolgt, een zaak waarover ons land het al langer aan de stok heeft met het netwerk.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden