Foto: BELGAIMAGE

Zuckerberg akkoord met livestream hoorzitting Europees Parlement

Facebook-ceo Mark Zuckerberg is akkoord gegaan met een livestream van zijn komst naar het Europees Parlement. Dat zegt Europees parlementsvoorzitter Antonio Tajani.

‘Ik heb de mogelijkheid van een livestream persoonlijk met Facebook-ceo Zuckerberg besproken’, stelt Tajani op Twitter. ‘Ik ben blij dat hij deze vraag heeft aanvaard. Goed nieuws voor de burgers van de EU.’

Dat Zuckerberg komt, is volgens parlementsvoorzitter Tajani ‘een stap in de juiste richting om het vertrouwen te herstellen’. Maar diverse fracties van het EU-parlement vonden het niet kunnen dat Zuckerberg achter gesloten deuren ontvangen wordt door alleen de fractieleiders. Zij drongen aan op een livestream en daar is Zuckerberg nu mee akkoord gegaan.

Het Europees Parlement had op de komst van Zuckerberg aangedrongen omdat zijn socialenetwerksite in opspraak is geraakt door het schandaal met Cambridge Analytica. Dat bedrijf heeft de persoons­gegevens van 87 miljoen Facebookgebruikers verzameld voor politieke doeleinden, zonder hun toestemming te vragen.

Het is de tweede keer dat Mark Zuckerberg hierover politieke verantwoording zal afleggen. In april moest hij ook al uitleg geven in het Amerikaanse parlement in Washington.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden