• Jan Cools.

CD&V pakt uit met rist bekende Lokeraars als witte kieskonijnen

CD&V Lokeren zet twintig nieuwe gezichten op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben niet één maar een heel nest witte konijnen uit onze hoed getoverd.”

Het partijbestuur van CD&V Lokeren keurde eerder deze week, onder voorbehoud van goedkeuring door de leden, de kandidatenlijst goed voor de verkiezingen van 14 oktober. De lijst wordt getrokken door huidig eerste schepen Filip Liebaut.

Twintig van de vijfendertig kandidaten zijn nieuwe gezichten in de Lokerse politiek. “We hebben niet één maar een heel nest witte konijnen uit onze hoed getoverd”, aldus Liebaut. Zo hebben onder meer Rudi Van Raemdonck (gewezen doelman van Sporting Lokeren), Dirk Van Vaerenbergh (directeur van het AZ Lokeren), Jan Cools (ex-voorzitter Lokerse Feesten) en Steven Claes (voormalig prins carnaval) een plaats op de lijst. Maar ook professor Asmar Al Malik, een autoriteit op het vlak van deradicalisering, gooit zich in de strijd. “Voorts hebben we ook mensen van Turkse en Marokkaanse origine. Onze kandidaten zijn een spiegel van het beeld van onze stad”, zegt voorzitster Isabelle Van De Velde.

In het nieuws