Foto: rr

Tisci toont wat je van hem kunt verwachten bij Burberry

Riccardo Tisci nam enkele weken geleden de fakkel over van Christopher Bailey aan het hoofd van Burberry en hij heeft duidelijk niet stilgezeten. De ontwerper deelde op Instagram zelf enkele van de eerste creaties die hij voor het Britse modehuis ontwierp. Opvallend daarbij is dat hij voornamelijk rond de iconische, klassieke stukken heeft gewerkt.

Het was eerder onverwacht toen Burberry in oktober vorig jaar aankondigde dat Christopher Bailey na zeventien jaar het modehuis zou verlaten. Enkele maanden later werd al even verrassend Ricardo Tisci als zijn opvolger aangesteld.

De Italiaanse ontwerper stond toen namelijk zelf ook al twaalf jaar aan het hoofd van het Franse label Givenchy. Met enkele beelden op Instagram heeft hij nu een eerste glimps gegeven van wat je van hem bij Burberry kunt verwachten.

De lente en zomercollectie vann 2019 kreeg de naam B Classic en aan de eerste foto's te zien, heeft hij een ode gebracht aan de traditionele stukken die het modehuis zo kenmerken. Zo is er de beige trenchcoat, de typische ruit, de quilted coat en zelfs een Schotse kilt. 

'Ik wou de schoonheid, erfenis en nalatenschap vieren die ik ontdekte toen ik voor het eerst bij Burberry terechtkwam', zegt Tisci zelf onder een van de foto's. 'Daarom heb ik net de iconische ontwerpen in de schijnwerpers geplaatst.'

 

 

 

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen