Foto: BELGAIMAGE

Voorzitter partij Islam na ontslag: ‘Eindelijk tijd om Belgen te bevrijden’

De woensdag door de MIVB ontslagen voorzitter van de partij Islam zegt op Facebook blij te zijn dat hij ‘eindelijk vrij is’. Redouane Ahrouch kwam in april in opspraak na uitspraken over gescheiden busvervoer voor mannen en vrouwen.

Ahrouch reageert op zijn profiel op de socialenetwerksite Facebook onder de opmerking van een andere gebruiker, die zegt het een goede zaak te vinden dat de MIVB hem ontslagen heeft. Ahrouch werkte tot woensdag als buschauffeur bij de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij.

‘Eindelijk bevrijd’, reageert Ahrouch in de daaropvolgende discussie. ‘Ik ben blij dat ik voortaan al mijn tijd kan besteden aan de Nobele Zaak, de islamitische bevrijding van mijn dierbare Belgische volk. De strijd gaat voort.’

'Omarm de islam voor de redding van je ziel', schrijft Ahrouch later in de discussie nog.

Voorzitter partij Islam na ontslag: ‘Eindelijk tijd om Belgen te bevrijden’

Ahrouch haalde begin april het nieuws door het voorstel te lanceren mannen en vrouwen op de bus voortaan gescheiden te vervoeren. Volgens hem had dat voorstel niks met extremisme te maken, maar met ‘de vele klachten over handtastelijkheden’ die hij zou ontvangen van vrouwelijke reizigers. Zijn partij streeft verder naar een België ‘dat voor honderd procent islamitisch is’.

‘Geen andere keuze’

De uitspraak over gescheiden openbaar vervoer was voor de MIVB reden genoeg om Ahrouch - ook gemeenteraadslid in Anderlecht - te ontslaan. ‘Hoewel zijn uitspraken niet in strijd zijn met zijn recht op vrije meningsuiting, stroken ze helemaal niet met de waarden waar wij als vervoersmaatschappij achter staan’, zo verduidelijkte de MIVB woensdag zijn ontslag.

‘Er werd een koppeling gemaakt tussen zijn beroep als buschauffeur en zijn voorstel om mannen en vrouwen gescheiden te vervoeren. Daardoor zagen wij geen andere keuze dan zijn contract op te zeggen.’

Na de uitspraken van Ahrouch lanceerden meerderheidspartijen N-VA en Open VLD het proefballonnetje van een grondwetswijziging die het mogelijk moet maken extremistische partijen te verbieden.

Bron: Eigen berichtgeving

De podcasts van De Standaard