Foto: AFP

Ook Cate Blanchett seksueel benaderd door Weinstein

De Australische actrice Cate Blanchett zegt dat Harvey Weinstein ook haar verschillende keren seksueel heeft benaderd, en bijzonder ontstemd was toen ze weigerde op zijn avances in te gaan.

Voor het eerst praat Cate Blanchett, die de Time’s up-campagne steunt, openlijk over haar ervaringen met de gevallen Hollywood-producent Harvey Weinstein.

‘Met mij, ja’, antwoordt de Oscarwinnares in een interview met Variety op de vraag of Harvey Weinstein zich ongepast heeft gedragen tegenover haar.

‘Hij gaf me een slecht gevoel’, zegt de actrice. ‘Hij zei vaak “we zijn geen vrienden”. Waarom hij haar niet als vriend beschouwde? ‘Ik deed niet wat hij me vroeg.’

De actrice hoopt dat Weinstein naar de gevangenis moet. Intussen hebben al meer dan 70 vrouwen hem beschuldigd van aanranding en ongewenste intimiteiten.

Na actrice Ashley Judd heeft ook Alexandra Canosa, coproducent van de tv-reeks ­Marco Polo, een klacht ingediend. Ze stelt dat Weinstein haar vijf jaar lang, tussen 2010 en 2015, herhaaldelijk aanrandde en zelfs verkrachtte. Hij maakte haar ook duidelijk dat ze ‘nooit meer aan de bak zou komen’ als ze niet inging op zijn avances. Canosa eist een schadever­goeding van tien miljoen dollar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden