Foto: BELGAIMAGE

Nieuw leesvoer voor fans Game of Thrones

De fans van de Game of Thrones-franchise kunnen zich in de handen wrijven. Auteur George R.R. Martin brengt een prequel uit van de gekende reeks, over de geschiedenis van het huis Targaryen in Westeros.

Vuur en Bloed is het eerste deel van een tweedelige reeks, en speelt zich af driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in de bestsellerreeks Lied van ijs en vuur, de inspiratiebron van de populaire tv-serie Game of Thrones.

Martin doet in dit nieuwe boek de volledige geschiedenis van het huis Targaryen uit de doeken. Hij beschrijft hoe de Targaryens Westeros veroverden en de Zeven Koninkrijken verenigden. Het boek stopt met de burgeroorlog die het einde betekende van de regeerperiode van de Targaryens.

Het boek zal bij zijn verschijning op 20 november meteen ook in de Belgische rekken. Het wordt gelijktijdig uitgebracht in Nederland, Amerika, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Mexico en Polen.

Geschiedenisboek

Dit is dubbel goed nieuws voor de fans van Game of Thrones. Ten eerste zijn er opnieuw 832 pagina’s fantasy te verslinden. ‘Vuur en Bloed bevat geen traditionele verhaallijn, maar valt het beste te omschrijven als een denkbeeldige geschiedenis. Het heeft veel weg van de toegankelijke geschiedenisboeken die ik zelf graag lees’, aldus Martin.

Martin had eerder al aangegeven eerst een ander boek te willen schrijven voor hij de Lied van vuur en ijs-reeks zou afwerken. ‘Winter komt er nog niet aan... niet in 2018 tenminste. Jullie moeten nog even wachten op The winds of winter, maar je kunt dit jaar wel terugkeren naar Westeros,’ zegt Martin.

Het boek kost 29,99 euro en zal ook verkrijgbaar zijn als e-book. George R.R. Martin verkocht in Nederland en Vlaanderen al meer dan driekwart miljoen boeken.

In het nieuws
Niet te missen