Foto: Jan Van der Perre

Kanye West interviewt Axel Vervoordt: ‘We maken elkaar sterker’

Kanye West en de Belg Axel Vervoordt zijn al jaren twee handen op één buik. De hiphopper mocht zijn favoriete interieurontwerper interviewen voor The Hollywood Reporter.

Axel Vervoordt, de meest beroemde kunst- en antiekhandelaar van ons land, wordt sinds 2013 ingeschakeld door West om diens woningen in te richten. De 70-jarige Antwerpenaar heeft in de Verenigde Staten de Engelstalige versie van zijn boek ‘Verhalen en reflecties’ gelanceerd, waarin hij terugblikt op de belangrijkste momenten in zijn carrière. En voor die gelegenheid mocht West zijn vriend interviewen voor The Hollywood Reporter.

Vervoordt trapt het gesprek af met lovende woorden voor zijn gesprekspartner. ‘Er was onmiddellijk een connectie tussen ons twee. De mensen mogen denken dan wel dat we uit twee verschillende werelden komen, maar doordat we elkaar gevonden hebben, maken we elkaar sterker’, aldus Vervoordt, die zegt dat hij veel heeft bijgeleerd door de samenwerkingen met West.

Die wil op zijn beurt dan weer weten hoe de Belg erin slaagt om telkens een goede mix te maken van kunst en design uit verschillende periodes en continenten. ‘Ik vergelijk het met het organiseren van een diner waarbij je verschillende mensen uitnodigt die elkaar niet kennen en je die vervolgens rond een en dezelfde tafel moet plaatsen’, vertelt Vervoordt. ‘Iedereen inspireert elkaar, maar je moet wel zorgen dat er een gemeenschappelijke factor is.’

Het volledige interview kunt u lezen op de website van The Hollywood Reporter.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen