Foto: BELGAIMAGE

Vlaanderen krijgt met NRJ nieuwe radiozender

SBS start dit najaar met een nieuwe Vlaamse radiozender. Het internationaal bekende NRJ richt zich op actieve luisteraars tussen 14 en 44 en ‘focust op hun leven en populaire muziek in de Vlaamse steden’, laat SBS vrijdag weten in een persbericht.

SBS Media Belgium start de uitzending vanaf dit najaar vanuit Antwerpen. De nieuwe radio is na de zomer via FM, online en via de kabel te beluisteren. In de toekomst zal dat ook via DAB+ mogelijk zijn.

‘Het ijzersterke internationale merk NRJ krijgt vanaf het najaar een volledig eigen creatieve Vlaamse invulling’, zegt directeur Tom Klerkx, die zowel de Vlaamse radio Nostalgie aanstuurt als de nieuwe radio NRJ. ‘Op vrijdag 25 mei organiseren wij in Antwerpen een talentendag voor jonge Vlaamse radiomakers: we geven nieuw talent meteen de kans om dit nieuwe radiostation samen creatief verder uit te bouwen. De oproep wordt binnenkort gelanceerd.’

Meer informatie over het NRJ-zendschema en de commerciële regie in Vlaanderen volgt de komende maanden.

Twee Vlaamse mediagroepen vormen de integrale aandeelhoudersstructuur van NRJ Vlaanderen: 50 procent Mediahuis (onder andere De Standaard/Het Nieuwsblad) en 50 procent De Vijver Media (onder andere SBS Media Belgium, Woestijnvis en SBS Belgium met de tv-zenders Vier, Vijf en Zes).

Bron: BELGA
In het nieuws