Foto: Gertjan Stamer

Nieuwe Beneluxtrein staat meer dan twee uur stil

De Beneluxtrein arriveerde maandag nog maar voor het eerst in Antwerpen. Dinsdagavond stond de trein al meer dan twee uur stil met zo’n 300 reizigers aan boord wegens een technisch defect.

Ter hoogte van de Belgisch-Nederlandse grens kwam de Beneluxtrein onderweg naar Antwerpen dinsdagavond tot stilstand rond 19u30. Omdat het defect niet meteen op te lossen was, werd een hulplocomotief gestuurd vanuit Antwerpen om het treinstel naar Antwerpen Centraal te slepen.’Na twee uur en dertig minuten kwam de Beneluxtrein aan in Antwerpen. De reizigers kregen daar wafels en water. De trein kon de route niet meer verderzetten naar Brussel’, zegt woordvoerder van NMBS Bart Crols. ‘Wat het technisch defect precies omvat, moet nu nog worden onderzocht.’

Marije Spek (30) uit Amsterdam was een van de gedupeerde reizigers. Ze vertrok om 17u22 in Amsterdam en kwam uiteindelijk pas kort voor 22 uur aan in Antwerpen. ‘We mochten niet uitstappen en moesten lang wachten op een noodlocomotief om ons naar Antwerpen te slepen. Ondertussen raasden alle hogesnelheidstreinen met denderende vaart voorbij. Er was geen water of eten aan boord. Dat kregen we pas achteraf in Antwerpen Centraal, waar we via de nooduitgang de trein moesten verlaten’, aldus Marije.

Maandag werd ook al een technisch defect vastgesteld waardoor de Beneluxtrein niet verder dan station Noorderkempen kon rijden. ‘Dat defect heeft niets te maken het probleem van dinsdagavond’, aldus Crols.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
In het nieuws
Niet te missen