Foto: dhh

Journalist wordt politicus: “Ik heb genoeg profiteurs gezien in de politiek”

Journalist Freddy Kempeneer stapt in de politiek. De zaakvoerder van het regionale nieuwsbureau Persinfo sluit zich aan bij Groen Pajottenland en hoopt in Lennik het verschil te maken. “Ik heb in al die jaren genoeg profiteurs gezien in de politiek.”

Meer dan twintig jaar lang was Freddy zaakvoerder van het lokale persagentschap Persinfo, dat de jongste jaren vooral bekend raakte via de website persinfo.org. Bij de huidige Lennikse bestuursmeerderheid is Persinfo alvast niet geliefd, omdat Kempeneer er als Lennikenaar een erezaak van maakt om de pijnpunten van het beleid bloot te leggen.

De man wil dat blijven doen, maar dan als politicus. “Ik heb er lang over nagedacht, maar ik ben intussen 60 jaar en ik ben niet het type dat tot zijn tachtigste aan politiek zou doen. Daarom was het nu of nooit”, zegt hij.

Vriendjespolitiek

“Meer dan twintig jaar lang heb ik als journalist de gemeentepolitiek van dichtbij gevolgd. Ik heb goeie politici aan het werk gezien, maar ook profiteurs die hun loon opstrijken zonder er veel voor te doen, en bovendien vriendjespolitiek boven het algemeen belang stellen. Daar wil ik komaf mee maken”, aldus Kempeneer.

De keuze voor Groen is voor de journalist een evidentie. “Ik ben van kindsbeen af begaan met het milieu en de natuur. Daarom wil ik gaan voor een beleid dat kiest voor duurzame projecten.”

Streekpartij

Groen Pajottenland profileert zich als een streekpartij. “Dat wil zeggen dat de werking over de gemeentegrenzen heen gaat. Uiteraard moet de partij zich opsplitsen voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Lennik komen we alvast op, of dat nu met 5 of met 15 kandidaten is. We willen de mensen wel laten nadenken over samenwerking in het Pajottenland. Dat is nodig als we onze streek willen beschermen en ontwikkelen”, zegt Kempeneer nog.

Zelf hoopt hij dat Groen in Lennik drie zetels haalt. “Als de kiezer mij een mandaat geeft, zal ik dat opnemen. Bovendien zitten we al met een sterke ploeg. Toch zijn we nog op zoek naar andere kandidaten. Iedereen mag zich aanmelden op www.groenpajottenland.be.”

Wat er dan met Persinfo zal gebeuren, nu journalist Freddy Kempeneer een politicus wordt? “Ik zal me laten opvolgen door losse medewerkers. Zelf zal ik nog eens een stukje schrijven over cultuur, en me bezighouden met het commerciële verhaal rond de website.”

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden