Foto: AFP

Zuckerberg: ‘Paar jaar nodig om problemen Facebook op te lossen’

Mark Zuckerberg denkt dat de privacyproblemen bij Facebook opgelost kunnen worden. De topman van de socialemedia-gigant gaf in een interview met nieuwssite Vox wel toe dat daar tijd voor nodig is.

‘Ik denk dat we ons uit dit gat kunnen graven, maar dat zal wel een paar jaar duren. Ik zou graag willen dat we deze zaken in drie of zes maanden kunnen oplossen, maar ik denk dat de realiteit is dat dit gewoon langere tijd nodig heeft’, aldus Zuckerberg.

Bij Facebook zijn er zo’n 14.000 mensen bezig met de beveiliging, verzekerde Zuckerberg. Hij wees er nog op dat dit jaar belangrijk wordt, met verkiezingen in onder meer de VS, India, Brazilië en Mexico.

Facebook krijgt veel kritiek nadat bleek dat persoonsgegevens van tientallen miljoenen gebruikers misbruikt werden bij de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Op de beurs kreeg het bedrijf rake klappen en verschillende parlementen willen Zuckerberg op het matje roepen.

Inmiddels heeft Facebook al stappen aangekondigd om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo heeft het sociale netwerk de privacy-instellingen op zijn platformen beter zichtbaar gemaakt. Ook is het gebruikers eenvoudiger gemaakt om gegevens te wissen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden