Foto: FRederik beyens

Na verloren ster: L’Epicerie du Cirque slaat nieuwe weg in

L’Epicerie du Cirque houdt in de huidige vorm op te bestaan. De eigenaars van het voormalige Antwerpse sterrenrestaurant openen in mei een volledig nieuw concept.

L’Epicerie du Cirque in de Volksstraat in Antwerpen, dat vorig jaar zijn Michelinster moest inleveren, sluit na twaalf jaar de deuren. Eigenaars Dennis Broeckx en Ellen Destuyver heropenen in mei op een nieuwe locatie, met een nieuwe naam én een nieuw concept.

L’Epicerie du Cirque - under the Palm Trees trekt resoluut de kaart van streek- en seizoensgebonden producten en focust op akkergedreven werkwijze: wat op dat moment regionaal beschikbaar is, komt op de kaart’, klinkt het in de aankondiging.

Het wordt de vierde zaak van het koppel. Eerder openden Broeckx en Destuyver de lunchbar Moss en Bar Palmier (wijn- en bierbar met hapjes) enkele huizen verderop in de Volkstraat. Het restaurant verhuist vanaf eind mei naar de kelderverdiepding van datzelfde adres en zal voortaan toepasselijk de naam L'Epicerie du Cirque under the Palm Trees voeren. In Pakt in het voormalige Militair Hospitaal openden ze recent nog de sapjes- en lunchbar Racine. 

Op de locatie waar L’Epicerie du Circque nu zit, opent het koppel in oktober een vijfde zaak. Een van Dennis’ poulains zal er aantreden als chef van een nieuw keukenteam, dat er voornamelijk signatuurgerechten van de voorbije twaalf jaar bij L’Epicerie du Cirque zal serveren.

De podcasts van De Standaard