Foto: EPA-EFE

Facebook verontschuldigt zich in paginagrote advertentie in Britse zondagskranten

Facebook heeft zich zondag in een paginagrote advertentie in de Britse zondagskranten nogmaals verontschuldigd voor het privacyschandaal rond Facebook en Cambridge Analytica. ’Wij hebben een verantwoordelijkheid: het beschermen van jullie gegevens. Als we daar niet in slagen, verdienen we dat niet’, schrijft Facebook-topman Mark Zuckerberg.

Cambridge Analytica speelde een rol in de verkiezingscampagne van president Donald Trump en zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om er kiezersprofielen mee te maken. Zuckerberg bood eerder deze week al zijn excuses aan in een post op de sociaalnetwerksite. Hij kondigde een aantal concrete maatregelen aan die het sociale netwerk zal nemen om gebruikersdata te beschermen.

In de Facebookpost sprak de topman het over een ‘vertrouwensbreuk’ tussen het sociale netwerk en zijn gebruikers. Zuckerberg doet hetzelfde in een advertentie op de laatste pagina van het merendeel van de Britse zondagskranten. Met quasi dezelfde woorden verontschuldigt de miljardair zich voor de fouten die het bedrijf maakte en kondigt hij preventieve maatregelen aan.

Voor Europees commissaris voor Consumentenrechten en Justitie Vera Jourova is dat niet voldoende. ‘Ik verwacht verdere verduidelijking van Facebook. In welke mate zijn de Europese gebruikers ongeveer getroffen’, vraagt de Tsjechische zich af in de Duitse krant Bild am Sonntag.

v=3'; document.body.appendChild(script); })();

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden