Foto: Thijs Pattyn

Hoogbejaard koppel stapt samen uit het leven in De Panne

Een hoogbejaard koppel is zondagmiddag uit het leven gestapt in De Panne. Het echtpaar sprong samen van de bovenste verdieping van een appartementsgebouw. Het koppel had er jarenlang gewoond, maar sinds kort waren ze opgenomen in een rusthuis.

Het koppel, dat afkomstig was uit het binnenland, woonde al meer dan 30 jaar op de derde verdieping van het bewuste appartementsgebouw in de Hendrik Consciencelaan in De Panne. Maar omdat de tachtigers fysiek achteruitgingen, werden ze enkele maanden geleden opgenomen in een rusthuis. Daar zouden ze ongelukkig geweest zijn en dat zou uiteindelijk tot hun wanhoopsdaad geleid hebben.

Af en toe keerden de tachtigers nog eens terug naar hun appartement, maar zondagnamiddag beslisten ze samen dat het de laatste keer zou zijn. Ze maakten, volgens een getuige hand in hand, een fatale sprong van de negende verdieping. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar ze waren meteen overleden. De man was 86, zijn vrouw 87 jaar oud.

‘Het is vreselijk om twee personen op die manier te verliezen’, reageert Ann Vanheste (SP.A), burgemeester van De Panne aan VTM Nieuws. ‘Je weet niet wat er omspeelt in die mensen, of we ze konden helpen of niet.’

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan steeds terecht op www.zelfmoord1813.be of het gratis nummer 1813.

Hoogbejaard koppel stapt samen uit het leven in De Panne
Foto: Thijs Pattyn

Bron: Eigen berichtgeving, VTM
In het nieuws