Foto: BELGA

SP.A-Groen stelt lijst Gent voor: ‘Gans Gent kan zich terugvinden’

In Gent heeft kartellijst SP.A-Groen zaterdag haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld, kandidaat-burgemeester en huidig OCMW-voorzitter Rudy Coddens (SP.A) op kop. ‘Ik denk dat gans Gent zich gaat kunnen terugvinden in deze lijst’, zei schepen Elke Decruynaere (Groen), die op de tweede plaats staat.

Decruyenaere omschreef de lijst als ‘een heel diverse ploeg van alle lagen van de bevolking, heel veel mensen met een diverse achtergrond. (...) Iedereen gaat wel iemand zien staan waarvan die zegt, ja, die gaat zijn wie ik ben en op een goede manier mij een stem geven op het stadhuis.’

In de lijst van 53 namen duiken geen grote verrassingen op. Na Coddens en Decruynaere volgen schepen Resul Tapmaz (SP.A), gemeenteraadslid Astrid De Bruycker (SP.A) en schepen Filip Watteeuw (Groen). Huidig burgemeester Daniel Termont (SP.A), die eind dit jaar met pensioen gaat, duwt de lijst. Die bevat ook heel wat nieuwkomers en jongeren.

Lijsttrekker Coddens beseft dat hij voor een zware taak staat als opvolger van Termont. ‘Natuurlijk ben ik fier op die plaats, maar ik ga dat op mijn eigen manier doen. We hebben ook een sterk programma, dat staat voor dynamiek en verjonging’, stelt hij.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen