Foto: mattel

Deze nieuwe barbiepoppen lanceert Mattel voor vrouwendag

Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag lanceert speelgoedfabrikant Mattel een aantal nieuwe poppen die op bestaande vrouwelijke rolmodellen zijn gebaseerd.

De speelgoedfabrikant breidt zijn aanbod naar eigen zeggen uit na een bevraging van achtduizend moeders over de hele wereld. De overgrote meerderheid (86 procent) maakt zich zorgen over de rolmodellen van hun kinderen, stelt Mattel. Bij de nieuwe poppen zitten zowel historische figuren als bestaande vrouwen. Zo krijgt Amelia Earhart, de eerste vrouw die de Atlantische Oceaan overvloog, een pop. Net als de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo en de wiskundige Katherine Johnson.

Naast de historische figuren liggen binnenkort ook poppen van Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins en olympische snowboardkampioene Chloe Kim in de rekken. Andere speelgoedpoppen zijn onder meer gebaseerd op voetbalster Sara Gama, ballerina Yuan Tan en bokster Nicola Adams.

Meisjes inspireren

Mattel probeert al langer het imago van zijn poppen bij te schaven. Waar Barbie vroeger vooral aan een schoonheidsideaal moest beantwoorden, moeten de nieuwe barbiepoppen jonge meisjes inspireren. ‘We zijn erg enthousiast dat we hen er met onze levensechte rolmodellen aan herinneren dat ze alles kunnen zijn’, zegt Lisa McKnight, manager van Barbie.

Snowboardster Chloe Kim en filmmaker Patty Jenkins zijn enthousiast.

 

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen