Foto: AFP

Toyota stopt met verkoop van diesels

De Japanse autobouwer Toyota gaat nog dit jaar in Europa stoppen met het aanbieden van diesels voor de markt van personenwagens. Ook in ons land zal het dieselaanbod uit de markt verdwijnen.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd op het autosalon in Genève. Toyota doet dat naar eigen zeggen wegens de dalende vraag naar diesels. Vorig jaar waren dieselwagens goed voor minder dan tien procent van de verkoop van het merk op de markt voor personenwagens, klinkt het. Hybrides - een combinatie van een elektrische motor en een verbrandingsmotor - waren goed voor 41 procent van de verkoop.

‘Toyota zal in 2018 het dieselaanbod uitfaseren voor alle personenwagens’ , klinkt het in een persbericht van Toyota Europe. Voor commerciële voertuigen - zoals de Hilux, de Proace en de Land Cruiser - worden wel nog dieselmotoren aangeboden.

Toyota België bevestigt de uitfasering van het dieselaanbod voor personenwagens. Heel veel verschil zal dat niet uitmaken, zo klinkt het. ‘In de eerste twee maanden van het jaar waren diesels goed voor minder dan tien procent van onze verkoop, en dan ging het nog vooral om die commerciële voertuigen’, aldus een woordvoerster van Toyota België. ‘Voor die commerciële voertuigen blijft het dieselaanbod bestaan’, bevestigt ze.

Bron: BELGA
In het nieuws