Foto: gd

Dodentocht is al volledig uitverkocht

Wie nog twijfelt of ie wel of niet wil deelnemen aan de 49ste 100km Dodentocht van Bornem is eraan voor de moeite. Alle beschikbare plaatsen zijn verkocht.

Vrijdag 10 augustus om 21 uur vertrekt de 49ste 100km Dodentocht van Bornem vanuit het domein Breeven in Bornem. Dat is een nieuwe startplaats waar twee startzones worden voorzien. Waar vorig jaar voor het eerst met een verplichte inschrijving werd gewerkt, was het bij deze editie de eerste keer dat er een maximaal aantal deelnemers werd bepaald: er kunnen maar dertienduizend wandelaars vertrekken.

Sommige verantwoordelijken van de Dodentocht zaten maandagavond nagelbijtend achter hun computer. Even na zeven uur stond de teller op 12.900. Om 19:40 uur was het gebeurd, wie dan nog wou inschrijven kreeg de melding dat alle beschikbare plaatsen verkocht waren.

‘Toen de inschrijvingen op 1 februari werden geopend, liep het even storm’, zegt woordvoerder Thomas D’hondt van de Dodentocht. ‘De eerste 24 uur waren er al meer dan drieduizend mensen ingeschreven. De dagen nadien werd het wat rustiger, al waren er dagelijks wandelaars die zich meldden. Op 21 februari haalden we al de kaap van tienduizend inschrijvingen en nu dus ons maximum. Zoals we vooraf hadden gemeld, is het niet meer mogelijk om in te schrijven nu de dertienduizend plaatsen ingenomen zijn.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden