Bekijk de clip van Sennek, de Belgische Songfestivalkandidate

Vanochtend lekte ‘A matter of time’ uit, het nummer waarmee de Belgische kandidate Sennek naar het Eurovisie Songfestival trekt. De VRT heeft nu vervroegd de clip van het nummer gelost.

De première was voor dinsdagochtend gepland, maar ijverige Songfestivalfans waren de VRT te snel af. Het nummer waarmee Laura Groeseneken (27) onder de naam Sennek naar het Eurovisie Songfestival trekt, lekte vanochtend al op YouTube.

Groeseneken schreef ‘A matter of time’, een nummer vol strijkers en met een flinke James Bond-vibe, samen met Alex Callier (Hooverphonic) en producer Maxime Tribeche (Delv!s). De openingszin van het nummer, ‘Sometimes it feel like it’s meant to be broken’, kwam er nadat Callier tijdens het schrijfproces een geliefkoosd servies zag sneuvelen, vertelde Groeseneken bij MNM.

‘Alex was thee aan het zetten toen plots zijn elegante glazen theepot brak. Hij was daardoor duidelijk van slag, en de volgende dag stond die eerste zin plots op papier. Zo werd het een nummer over de vergankelijkheid van schoonheid.’ Dat idee werd ook verweven in de videoclip, waarin daadwerkelijk een theepot sneuvelt.

Of Sennek ook in de rest van Europa potten gaat breken, valt nog te bezien. Ze heeft er alleszins een reputatie hoog te houden: bij de voorbije drie edities (met Loïc Nottet, Laura Tesoro en Blanche) eindigde Belgiê telkens in de top 10 van het Songfestival.

De podcasts van De Standaard