Foto: gsd

Celstraf voor man die vluchtmisdrijf pleegde na dodelijk ongeval

De Brugse politierechter heeft een 25-jarige man veroordeeld tot drie jaar rijverbod en twee jaar gevangenisstraf, waarvan drie maanden met uitstel. De Fransman maakte zich in november 2016 schuldig aan een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Pittem.

Op vrijdag 18 november rond 10 uur werd langs de Brugsesteenweg in Pittem een 67-jarige fietsster doodgereden. Een auto probeerde langs rechts en over het fietspad een vrachtwagen in te halen en reed daarbij de vrouw aan. Het slachtoffer werd tegen de vrachtwagen gekatapulteerd en overleed ter plaatse.

De bestuurder belandde met zijn wagen in de gracht, maar de man uit Tourcoing vluchtte te voet verder. Hij belde een taxi en liet zich naar huis voeren. De volgende dag heeft hij zich aangegeven bij de Franse politie. Uiteindelijk werd hij na anderhalve maand voorhechtenis op borg vrijgelaten.

Helemaal van de kaart

Op de zitting legde de Fransman dinsdagochtend uit dat hij spijt heeft van zijn daden. Door een ruzie met zijn vriendin was hij op het moment van het ongeval naar eigen zeggen helemaal van de kaart. Hij schreef ook een brief met spijtbetuigingen naar de familie van het slachtoffer.

De politierechter veroordeelde hem uiteindelijk tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan drie maanden met uitstel. Hij kreeg ook een geldboete van 3.600 euro en een rijverbod van drie jaar opgelegd. Dat rijverbod geldt alleen in België.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden