Groot succes 'Blind Getrouwd' dwingt Vier tot ingrijpen

Het voorjaar van Vier heeft na twee weken geen kijkcijferkanon opgeleverd. De zender gooit zijn programma op maandag alvast om. Bartel Van Riet komt later op de avond langs, om de concurrentie met ‘Blind Getrouwd’ en ‘Politie 24/7’ te ontlopen.

Bij Vier blijft het wachten op de terugkeer van De Mol. Vorig jaar werd het razendpopulaire programma eerder op de kijker losgelaten, maar ondanks de uitstekende kijkcijfers moest het paradepaardje van Vier het toch afleggen tegen Blind Getrouwd. Daarom werd De Mol dit keer uitgesteld tot wanneer het Vlaamse publiek over een aantal weken weet hoe het de trouwers van Blind Getrouwd is vergaan. Het is een begrijpelijke strategie, want Bartel in het Wild (zie fragment hieronder) blijkt alvast geen partij voor Blind Getrouwd op VTM en Politie 24/7 op Eén.

Daarom grijpt Vier in. Bartel Van Riet komt vanaf vanavond pas om 22.15 uur langs. Hij staat dan tegenover Van Gils & Gasten op Eén en De Infiltrant op VTM. Van Riet wisselt van plaats met Philippe Geubels, die om 20.35 uur in de herhaling gaat met Geubels en de Belgen. Tussenin blijft Control Pedro op post. Overigens trekt Van Riet vanavond door de kloven en ravijnen van Albanië met Pedro Elias en Barbara Sarafian, die ook een rol heeft in De Infiltrant.

Karen en haar plaat

Op dinsdagavond kan Vier rekenen op gevestigde waarde Topdokters, dat bijna een half miljoen trouwe kijkers heeft de avond zelf. Daar komen er de volgende dagen nog zo’n 200.000 uitgesteld bij. Leeuwenkuil moet het later op de avond stellen met minder dan de helft. Maar een programma over ondernemen mikt ook niet direct op de grote massa.

Op woensdagavond heeft Vier zich kennelijk misrekend omtrent de aantrekkingskracht van Karen Damen. Zij moet het dit keer doen zonder haar klankbord James Cooke en is bezig aan een missie waar het grote publiek niet meteen een boodschap aan heeft. De meeste mensen lijken te denken: maak die plaat maar, we zullen weleens luisteren als ze klaar is. Er zijn op woensdagavond aanmerkelijk meer kijkers geïnteresseerd in de duels die Saartje Vandendriessche aangaat met de mannen op Eén en in de perikelen van Van As & Zonen op VTM.

Op donderdag lijkt de programmering in de juiste plooi te zitten met het leuke Hotel Römantiek (zie video hieronder), dat er in zijn tweede week ineens 100.000 kijkers bijkreeg de avond zelf, en de memoires van Ex-gangster Danny Vanhamel. De eerste aflevering presteerde ondermaats, de tweede deed het een stuk beter en was ook een stuk boeiender om te volgen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden