Foto: dhh

Lijsttrekkersduo bij N-VA-Lennik Kwadraat

Geert De Cuyper en Kristien Van Vaerenbergh zullen samen de lijst van N-VA-Lennik Kwadraat trekken tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat N-VA-Lennik Kwadraat de ambitie heeft om na de volgende verkiezingen deel uit te maken van het bestuur in Lennik, was al langer duidelijk. Wie de lijsttrekker zou worden, bleef een raadsel. Geert De Cuyper kan een jarenlange ervaring in de lokale politiek voorleggen. Kristien Van Vaerenbergh is echter volksvertegenwoordiger en heeft enorm veel ambitie. N-VA-Lennik Kwadraat komt daarom met een lijsttrekkersduo naar buiten. De Cuyper en Van Vaerenbergh willen als tandem de ploeg naar electorale winst leiden.

Geert De Cuyper zal op de eerste plaats staan, Van Vaerenbergh op plek twee. Maar indien N-VA-Lennik Kwadraat Lennik mag besturen gaat de burgemeesterssjerp naar de kandidaat met de meeste voorkeurstemmen.

Beleid voeren

“Na zes jaar een incidentrijke meerderheid van Open VLD en CD&V, is het tijd voor verandering en vooruitgang. We willen een krachtig alternatief bieden voor de inwoners van Lennik: een eerlijk beleid met visie en meer aandacht voor onze burgers en verenigingen”, aldus De Cuyper en Van Vaerenbergh.

De partij is ervan overtuigd dat het in 2019 aan hen is. Bij de laatste verkiezingen in 2012 was N-VA-Lennik Kwadraat de enige lijst die vooruitging in stemmen en zetels. N-VA - Lennik Kwadraat sprong van vier naar zeven zetels en behaalde 28,5 procent van de stemmen.

Grootse fractie

Vandaag is N-VA-Lennik Kwadraat de grootste fractie in de gemeenteraad. In de loop van dit jaar zal de fractie een 400-tal punten hebben ingediend op de gemeenteraad.

Andere raadsleden van de lijst die nu alvast hebben aangegeven dat ze zeker opnieuw kandidaat zijn: Erik O, Christel O, Gun Mignon, Lien De Slagmeulder, Jasper De Bruyn, Viviane Tielemans en Kelly van Vlaenderen, die tijdens deze legislatuur de overstap maakte vanuit Open VLD, wat voor heel wat ophef in de gemeenteraad zorgde. Later zal de lijst nog meer kandidaten bekendmaken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden