Foto: facebook

Ocad-diensthoofd Tarik Fraihi nieuwe politiek directeur Groen

Tarik Fraihi wordt vanaf 12 februari de nieuwe politiek directeur van Groen. Voorzitster Meyrem Almaci zegt ‘bijzonder verheugd’ te zijn.

‘Tarik heeft het profiel dat we zochten’, zegt Almaci. ‘We zijn bijzonder verheugd dat hij de stap naar de politiek zet vanuit het middenveld en nadien Ocad.’

‘Met de lokale en nationale verkiezingen in aantocht zijn het bepalende tijden voor de toekomst van ons land’, zegt Fraihi op zijn beurt. ‘De rode draad doorheen mijn professionele carrière is steeds engagement voor de samenleving.’ Hij ziet in Groen ‘het progressieve alternatief voor het huidige regeringsbeleid’ en wil er als politiek directeur ‘mee mijn schouders onder zetten’.

Fraihi volgt Pieter De Gryse op die acht jaar de rol van politiek directeur heeft vervuld en nu heeft gekozen om zich te heroriënteren. ‘Pieter heeft met zijn professionalisme en persoonlijkheid een onuitwisbaar spoor nagelaten voor Groen’, aldus nog Almaci. ‘We wensen hem alle succes in de toekomst.’

In 2001 was Fraihi oprichter en voorzitter van et intercultureel platform KifKif op. Een jaar later wierp hij zich op als voortrekker voor stemrecht voor niet-Belgen tijdens de lokale verkiezingen. Van 2008 tot 2018 was hij departementshoofd bij het Orgaan voor de Coördinatie van de Analyse van de Dreiging (Ocad).