Foto: VCB - VUM

Auteur omstreden boek Ghelamco Arena: ‘Begrijp dat politici zich niet zomaar naar slachtbank laten leiden’

Ignace Vandewalle, auteur van ‘De illegale Ghelamco Arena’, blijft achter de kritiek in zijn boek staan. Daarin stelt de auteur dat de stad Gent de regels rond openbare aanbestedingen niet heeft nageleefd bij de bouw van het Gentse voetbalstadion. Ook zou het stadsbestuur los omspringen met kosten gemaakt in een skybox.

De illegale Ghelamcoo Arena komt pas woensdag in de boekhandel, maar vorige week verschenen bepaalde stukken al in de pers. Het Gentse stadsbestuur ontkent alle aantijgingen en stelt zich vragen bij de politieke en sportieve motieven van de auteur. ‘Ik begrijp dat politici zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden’, antwoordt Vandewalle.

‘Het project rond de Ghelamco Arena is wel degelijk een overheidsopdracht waarvoor een openbare aanbesteding nodig was. Dat is niet gebeurd’, zegt Vandewalle. ‘Men heeft wel degelijk een aanbesteding gedaan voor de financiering van het project, maar ook daar heeft men een loopje genomen met de wet.’

Het stadsbestuur reageerde op de aantijgingen in het boek en beklemtoont dat alles correct is verlopen. Bewijsstukken zouden na de publicatie van het boek in het bewuste Gentse stadion geëxposeerd worden. ‘Ik stel me daar vragen bij, want het gaat om een dossier dat zeker 20.000 pagina’s telt’, zegt Vandewalle.

De oplage van het boek is intussen opgedreven na de juridische procedures van Ghelamco. ‘Om eerlijk te zijn: de procedures die Ghelamco heeft aangespannen waren een marketing-geschenk’, zegt Vandewalle. Als gevolg van haatmails is de boekvoorstelling echter afgelast. ‘Burgemeester Termont belooft dat hij de veiligheid kan garanderen, maar hooligans zijn niet de braafste jongens.’

Het is niet zeker of er nog een boekvoorstelling komt, maar die zou dan waarschijnlijk beperkt blijven tot de intieme kring.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen