Foto: AFP

Marc Jacobs is te duur geworden

Marc Jacobs sluit binnenkort zijn laatste resterende winkel in Londen. Volgens Business of Fashion zullen nog meer Europese vestigingen volgen na tegenvallende verkoopcijfers. Wat is er aan de hand?

Marc Jacobs liet het Franse modehuis Louis Vuitton in 2013 in handen van Nicolas Ghesquière om zich te concentreren op zijn eigen modelabel. Dat label, gelanceerd in 1986, kreeg na zestien jaar opnieuw zijn onverdeelde aandacht, maar dat heeft zich niet vertaald in een groot succes.

Integendeel. Sinds zijn vertrek bij Vuitton zijn de verkoopcijfers van Marc Jacobs zo goed als gehalveerd, meldt toonaangevende modewebsite Business of Fashion, die weliswaar de inkomsten uit parfum buiten beschouwing heeft gelaten (Marc Jacobs heeft daarvoor een samenwerking met producent Coty).

Volgens Business of Fashion heeft vooral de beslissing om de tweede lijn Marc by Marc Jacobs te laten opgaan in de hoofdcollectie een zware domper op de verkoop gezet. Die meer betaalbare lijn liet ook consumenten zonder groot budget toe om iets van het merk te kopen.

Aan de top van het modelabel voelen ze al langer dat het dringend tijd wordt om het tij te keren. Afgelopen zomer werd Eric Marechalle binnengehaald als nieuwe ceo. Zijn naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar hij had achter de schermen een belangrijk aandeel in de succesvolle herlancering van Kenzo.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden