Bewakingscamera filmt diefstal ‘duurste wodkafles ter wereld’

De Deense politie heeft donderdag gemeld dat ze een onderzoek voert naar de diefstal van ‘de duurste wodkafles van de wereld’ in een bar in Kopenhagen. De eigenaar van de bar vermoedt dat er interne medeplichtigheid in het spel is.

De waarde van de kostbare flacon, bezet met wit en geel goud en bovenaan een afbeelding van de Russische keizerlijke adelaar ingelegd met diamanten, wordt op een miljoen euro geschat.

Op videobeelden van de bewakingscamera van de bar (zie video hierboven) is te zien hoe een gemaskerde man in de nacht van maandag op dinsdag de fles Russo-Baltique, op de markt gebracht door de Russische fabrikant van de gelijknamige luxewagens, uit Cafe 33 steelt.

‘Iemand moet de sleutel gekregen hebben van een persoon die hier gewerkt heeft’, aldus Brian Ingberg, de eigenaar van de bar. Hij preciseerde dat een Russische zakenman de fles had uitgeleend en dat ze niet verzekerd was.

De fles, volgens Ingberg de ‘duurste van de wereld’, werd in de Amerikaanse serie House of Cards gebruikt om wodka te schenken aan de Amerikaanse president gespeeld door Kevin Spacey.

Een woordvoerder van de politie van Kopenhagen zei dat nog geen enkele verdachte was opgepakt.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen