Foto: Microsoft

Microsoft Launcher koppelt je Android-telefoon aan je pc

Je hebt een Android-smartphone, maar bent daarnaast ook een fervent gebruiker van Microsoft-producten zoals Windows, Office en OneDrive? Dan is de nieuwe Microsoft Launcher-app een toepassing die je niet wil missen.

Een launcher is een app waarmee je de werking van je smartphone en het uiterlijk van de interface verregaand kan personaliseren. Denk aan andere icoontjes en overgangen tussen de thuisschermen, maar ook aan extra mogelijkheden, zoals een betere zoekfunctie of slimmere app-drawer. Vooral voor Android bestaan er tal van launchers, waaronder zelfs eentje van Microsoft. Die zogeheten Arrow Launcher werd zopas herdoopt tot Microsoft Launcher en kreeg er flink wat interessante functies bij.

Gepersonaliseerde feed

Uiteraard kan je je Android-toestel nog steeds op allerlei manieren ‘pimpen’ met nieuwe iconen, kleuraccenten, thema’s en zelfs compleet nieuwe gestures. Maar we onthouden van Microsoft Launcher toch vooral de koppeling met je Microsoft-account, waarmee je toegang krijgt tot de belangrijkste informatie uit je Windows-omgeving, zoals je documenten, contactpersonen en agenda-afspraken. Deze gegevens verschijnen zelfs keurig in een gepersonaliseerde feed die je oproept door vanaf de linker schermrand even naar rechts te vegen. Hier vind je ook een zoekbalkje voor Microsoft Bing plus een handige ‘scanner’ voor QR-codes.

Onze favoriete feature is evenwel Doorgaan op pc, waarmee je een foto of Office-document op je smartphone pijlsnel doorseint naar het grote scherm van je computer. Voordat je dit snufje kan gebruiken, moet je in Windows 10 wel eerst even je smartphone registreren. Ga hiervoor via de Instellingen naar het onderdeel Telefoon (Uw Android-telefoon koppelen) en volg de instructies. Noteer ook dat de computer voor deze functie voorzien moet zijn van de Windows 10 Fall Creators Update die enkele weken geleden is verschenen.

De podcasts van De Standaard