Ook Ed Sheeran, Alicia Keys en Pink op nieuwe Eminem-plaat

Vier jaar na ‘The Marshall Mathers LP 2’ brengt de Amerikaanse rapper Eminem ‘Revival’ uit. Onder meer een duet met Ed Sheeran springt daarbij in het oog.

Op 12 november 1996 bracht Eminem zijn debuutplaat Infinite uit. Meer dan twee decennia later is de Amerikaanse rapper toe aan zijn negende studioalbum. Die krijgt de titel Revival mee, en zal op 15 december uitkomen. Dat maakte de artiest zelf bekend via Instagram.

De openingstrack van Revival is het duet met zangeres Beyoncé, ‘Walk on Water’, dat al op 6 november de wereld ingestuurd werd. Het nummer is lang niet het enige duet op de plaat. De zestiende track, ‘Need Me’, is er bijvoorbeeld eentje met zangeres Pink. De twee werkten niet voor het eerst samen. Enkele maanden geleden was Eminem bijvoorbeeld te gast op Pinks ‘Revenge’, en op Recovery verzorgde Pink het refrein in ‘Won’t Back Down’.

Daarnaast passeren ook Alicia Keys en Skylar Grey de revue. Voor beide zangeressen is enige samenwerking met de hiphopwereld niet vreemd. Zo bezong toetseniste Keys in ‘Empire State of Mind’ samen met rapper Jay Z de glorie van betonnen jungle New York, en wekte singer-songwriter Skylar Grey samen met Eminem niemand minder dan Dr. Dre tot leven in ‘I Need a Doctor’.

Maar de samenwerking met Ed Sheeran vinden velen het meest in het oog springend. Het vijfde nummer op Revival krijgt de titel ‘River’ mee, en Sheeran is er alvast laaiend enthousiast over. ‘Eminem is een van de redenen waarom ik met muziek begonnen ben, en het was dan ook een plezier om met hem samen te werken’, zegt de Brit op Instagram.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden