Berlinale opent voor het eerst met animatiefilm

Voor het eerst in haar geschiedenis opent het filmfestival van Berlijn met een animatiefilm: ‘Isle of Dogs’ van regisseur Wes Anderson.

‘Isle of Dogs’ speelt zich af in het Japan van de toekomst. Centrale figuur is de twaalfjarige Atari die op zoek gaat naar zijn verdwenen hond nadat de regering heeft besloten alle honden uit de stad Megasaki City naar een enorme vuilnisbelt te verbannen. Met een roedel honden maakt de knaap zich op om de toekomst van alle honden in de prefectuur te redden.

Zoals gebruikelijk bij films van Anderson is Bill Murray van de partij. Andere stemmen zijn van onder anderen Bryan Cranston, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Frances McDormand, Yoko Ono en Harvey Keitel.

Wes Anderson is een vaste gast op het internationale filmfestival in de Duitse hoofdstad. Eerder al gingen zijn films ‘The Royal Tennenbaums’ (2002), ‘The Life Aquatic with Steve Zissou’ (2005) en ‘The Grand Budapest Hotel’ (2014) op de Berlinale in wereldpremière. Die laatste werd bekroond met de Grote Prijs van de Jury.

Volgens festivaldirecteur Dieter Kosslick baadt ook ‘Isle of Dogs’ in Andersons ‘betoverende stijl’. De film gaat op het festival in wereldpremière op 15 februari en kent zijn Amerikaanse première op 23 maart. Wereldwijd komt de prent pas in april in de zalen.

De 68e editie van de Berlinale loopt van 15 tot 25 februari. Op elf dagen tijd zullen meer dan 400 films uit alle continenten vertoond worden. De jury zal voorgezeten worden door de Duitse regisseur Tom Tykwer, die internationale faam verwierf met de actieprent ‘Lola Rennt’.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden