Belgische muziekgroep Arsenal gaat exotische richting uit

De Belgische muziekgroep Arsenal brengt in het voorjaar een nieuw album uit dat werd opgenomen in Nigeria. En dat zorgde voor een ander geluid, ook al te horen op eerste single Amplify. Een teaservideo moet de fans warm maken voor hun nieuwe werk.

Het zijn drukke tijden voor het Arsenal-duo Hendrik Willemyns en John Roan. Niet alleen komt er binnen enkele maanden een nieuw album aan, maar Willemyns werkte in Japan ook aan zijn langspeelfilm en tussendoor werd er nog een boek in elkaar gestoken.

Het nieuwe album representeert ook 'le nouveau Arsenal', klinkt het in een persbericht. 'Als we met Arsenal nog iets wilden bereiken, moesten we op een totáál nieuwe manier werken. Alles moest anders. Vandaar dat we naar Nigeria zijn getrokken, om volop te experimenteren met onze ritmes', aldus Willemyns. Op kersverse single Amplify, dat werd opgenomen met onder andere Tim Bruzon, is de Nigeriaanse sound al te horen.

De exotische richting van Arsenal wordt ook duidelijk op een teaservideo die werd gelanceerd om het nieuwe album aan te kondigen, maar ook het boek 'Room of imaginary creatures' en de film 'Birdsong', die later in het jaar zullen volgen. De drie projecten zijn immers met elkaar verweven, klinkt het.

Tot slot brengen Willemyns en Roan ook enkele Nigeriaanse muzikanten mee als voorprogramma naar de vier uitverkochte concerten in Ancienne Belgique begin december.

De podcasts van De Standaard