Foto: Jimmy Kets

VLM Airlines verbindt Antwerpen met Zürich

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines opent op 22 januari een tweede route op Antwerp Airport. Tien keer per week zullen de bekende Fokker 50-vliegtuigen Antwerpen en Zürich, de grootste stad van Zwitserland, met elkaar verbinden.

Zürich wordt de tweede VLM-bestemming vanuit Antwerpen. De maatschappij vliegt sinds eind oktober al 19 keer per week tussen Antwerpen en London City Airport. Zürich wordt vooral beschouwd als een zakenbestemming en dus voert VLM de route alleen uit op weekdagen (twee keer per dag).

'De lijn tussen Antwerpen en Zürich is op dit ogenblik een missing link op de luchtvaartkaart', klinkt het in een persbericht van VLM. 'Als een van ’s werelds financiële topcentra en een belangrijke handelsplaats voor goud speelt Zürich net als Antwerpen een sleutelrol in de Europese economie.'

VLM, dat al langer met Fokker-toestellen vloog dankzij een Sloveense vlieglicentie (AOC), haalde vorige week ook Belgische AOC’s binnen voor die Fokkers en voor twee Airbus A320-vliegtuigen die het overnam van Thomas Cook Airlines Belgium. De A320’s voeren momenteel onder meer charter- en privévluchten uit, maar zouden op termijn ook op een Europees lijnvluchtennetwerk moeten worden ingezet.

VLM Airlines is in handen van SHS Aviation, dat voor 60 procent in Nederlandse en voor 40 procent in Chinese handen is.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden